Expand

Kisah Benar! Buat Duit dari Blog PR0 & Berusia 2 Hari!

pbkisahbenar

Secara peribadi, memang saya terkejut apabila terjumpa hal ni. Rasa cemburu pun ada. Alahai.

Masakan tidak, ada blogger yang berjaya buat duit dari blog yang PRnya 0 dan berusia 2 hari!

Melihatkan dari tajuk artikel tersebut – ‘Blog PR0 & Baru 2 Hari Dah Dapat Payment?‘, memang saya tak percayalah. Dalam hati saya, “Betul ke ni?”. Yelah, setahu saya untuk sebuah blog buat duit mesti dalam tempoh yang agak lama sekurang-kurangnya sebulan dua. Itu yang saya hairan. Baru 2 hari dah dapat payment?

Tapi persepi saya berubah bila saudara Wanmus tunjuk sendiri bukti payment tersebut. Sila lihat screenshot yang saya ambil dari artikel tersebut.

pb_paymentpaypal

Berdasarkan screenshot di atas, domain blog tersebut didaftarkan pada 27 Ogos 2009 dan menghasilkan pendapatan pada 29 Ogos 2009!

Dalam hati saya kata “Wow!”. Barulah saya percaya akan kebenaran tajuk artikel itu tadi. Siap tunjukkan bukti payment lagi. Takkanlah tak percaya lagi.

Memang teringin sangat nak tau apa rahsia dan teknik saudara Wanmus sampai boleh dapat hasil yang hebat macam ni. Kalau anda pun, mesti anda teringin nak tau kan? Yela, dapat pendapatan dari blog PR0 dan berusia 2 hari. Siapa yang tak nak?

Teknik dan memang rahsia memang tiada disertakan. Yelah, teknik yang hebat takkanlah nak disertakan begitu saja kan. Namun menurut saudara Wanmus hasil yang beliau dapat ini adalah hasil dari ilmu yang beliau perolehi dari coaching bro Rohaizad. Nampaknya ilmu blogging dari coaching bro Rohaizad memang betul-betul menjadi!

Memang semakin kuatlah keinginan saya untuk mengikuti coaching bro Rohaizad lepas ni.

Pengajaran yang kita dapat dari kisah benar ini ialah buat duit dari blogging ini tidaklah begitu susah sebagaimana yang kita fikirkan. Dengan syarat kita tahu cara dan tekniknya seterusnya kita praktikkan secara berterusan tanpa putus asa.

Oh ya, siapa saudara Wanmus yang saya maksudkan ini? Wanmus atau nama sebenarnya Wan Mohd. Musyris adalah pemilik Wanmus.com, sebuah blog yang berkongsi pelbagai info dan maklumat tentang blogging. Blog yang patut anda baca jika anda minat blogging! Saudara Wanmus adalah seorang siswazah kejuruteraan mekanikal dan pengasas syarikat Wanmus Technologies yang beribu pejabat di JB. Anda boleh baca selanjutnya tentang saudara Wanmus di sini.

Jangan dilupa rakan2 – usaha itu tangga kejayaan!

Selamat berblogging!

Nasrul Hanis – Seorang penulis blog dan artikel online sejak 2008. Berkecimpung dalam perundingan hartanah sejak 2011. Ejen Hartanah Berdaftar sejak 2016. Suka berdiskusi dan mencari kawan baru.
6 comments… add one
  • samanosuke_04 September 16, 2009, 3:34 pm

    huhu, bestnyerr dapat duit camnie.. aku pun nak suruh bro rohaizad coaching skali.. haha

    Reply
  • DaHLia July 13, 2010, 10:51 am

    wahh memang pantas…
    di mana ada kemahuan, disitu ada jalan..
    usaha ppasti dibalas kejayaan 🙂

    Reply
  • tunepal February 6, 2011, 12:34 am

    program apa tu yang leh dapatincome dalam 2 hari??

    Reply
  • penhitam February 19, 2011, 11:43 pm

    hehe..bagus nih. tapi tak pernah lagi dapat macam ni kat blog saya.

    Reply
  • reezluv July 5, 2011, 3:33 pm

    aku tak pernah buat lagi ar rekod macam die..cuma blog tu takde PR ngan Alexa rank yang dasat la,dapat gak income…:D

    Reply
  • MeToYouInformation November 3, 2012, 3:47 am

    wow hebatnya.. ada jgk mcm tu..

    Reply
Cancel reply

Leave a Comment