Expand

Mengenai Saya

Hai semua! Assalamualaikum dan salam sejahtera. Selamat datang ke blog Alam Bisnes!

Mengenai Saya

Saya – Nasrul Hanis – seorang anak, suami & ayah, adalah seorang yang gemar membaca dan menulis. Saya berkeyakinan kejayaan itu datangnya dari minat dan usaha yang berterusan dengan kehendak Allah s.w.t. Graduan Sarjana Perancangan Bandar & Wilayah (IIUM), Sarjana Sains dalam Persekitaran Alam Binaan (IIUM) & Sijil Agensi Harta Tanah (INSPEN), saya kini meneruskan kehidupan sebagai seorang ejen hartanah (rujuk web hartanah saya) di samping menjalankan perniagaan barangan keselamatan (rujuk web NMZ Safety Gears). Namun yang tidak dapat sesekali saya tinggalkan ialah minat saya sejak 2008 lagi iaitu –  bloggingonline writing. Tahun demi tahun berlalu dan menulis blog tetap menjadi kegemaran + sumber rezeki saya.

Mengapa AlamBisnes?

Melalui AlamBisnes ini saya berkongsi pengetahuan dan pengalaman saya dalam blogging dan mencari pendapatan online. Begitu juga dengan sedikit motivasi dan nasihat yang boleh kita jadikan panduan untuk lebih berjaya di masa hadapan dalam perniagaan.

Saya berharap agar segala info dan maklumat dari AlamBisnes ini dapat dimanfaatkan bersama dan diharap dapat tinggalkan komen membina untuk artikel-artikel di sini. Dan sekiranya anda ada sebarang pertanyaan, pandangan atau maklum balas, boleh sampaikan kepada saya melalui ruangan Hubungi Saya.

Selamat membaca, selamat berblogging & berniaga!