Expand

Dalam Proses Modifikasi

Saya kini dalam proses modifikasi blog2 saya. Modifikasi dari segi rekabentuk dan strategi.

Matlamat akan datang ialah untuk mendapatkan Thesis theme yang kini digunakan ramai webmaster dan blogger yang berjaya. Harganya agak tinggi namun bagi saya ianya berbaloi.

Dalam bisnes, kita mesti melalui proses modifikasi. Saya telah melalui beberapa proses modifikasi atau perubahan di mana sampai pada satu tahap kita akan menyedari kesilapan2 yang kita lakukan dan pada masa yang sama menemui cara, strategi dan teknik terbaru untuk bisnes dan juga blogging.

Hakikatnya kita tidak boleh berada pada satu tahap yang sama dalam perjalanan hidup dan bisnes justeru kita mesti sentiasa melihat ke depan dan meneliti apakah yang boleh kita lakukan untuk memantapkan lagi apa yang kita ada. Dan jangan lupa setiap kejayaan memerlukan usaha dan daya kreativiti.

Mahu teruskan modifikasi. InsyaAllah selepas beroleh Thesis theme nanti, PakarBisnes ini akan bertukar wajah juga! 😉

Nasrul Hanis – Seorang penulis blog dan artikel online sejak 2008. Berkecimpung dalam perundingan hartanah sejak 2011. Ejen Hartanah Berdaftar sejak 2016. Suka berdiskusi dan mencari kawan baru.
3 comments… add one
 • mohdisa July 9, 2010, 11:34 pm

  saya juga menggunakan thesis theme 1.6, tak berkemampuan lagi untuk memiliki thesis 1.7 lagi. sepanjang sy menggunakan thesis theme, banyak perubahan SEO yang saya perolehi. kerana thesis theme ini mesra SEO dan mudah untuk dimodifikasi. 🙂

  Reply
  • Nasrul Hanis August 3, 2010, 6:06 pm

   betul.. memang ada perubahan dan ia memang mesra pengguna. cuma pengguna Thesis kena ada kefahaman at least basic in PHP dan HTML.. kalau tak pening juga nak modify tu 😀

   Reply
   • mohdisa August 3, 2010, 11:35 pm

    betul tu, css penting. php juga. tp dah banyak tutorial sekarang. cuma perlu berani try n error la…

    Reply

Leave a Comment