Expand

Berjaya & Gagal Perkara Biasa

Dalam bisnes, berjaya & gagal itu adalah perkara yang biasa namun sesetengah dari kita tidak mahu menerima hakikat ini. Kadangkala kita berjaya dan kadangkala kita gagal.

Hari ini banyak program yang membolehkan kita menjana pendapatan secara online. Begitu juga dengan E-Book2 panduan dan plugin berbayar yang membolehkan kita menjana pendapatan dengan lebih pantas dan efektif. Tetapi harus diingat yang kejayaan tidak dapat dicapai hanya dengan membeli produk tersebut, memasangnya (jika ada pemasangan) dan kemudian goyang kaki. Tidak. Tidak. Tidak. Kita tidak boleh berjaya hanya dengan goyang kaki. Ya, kita boleh goyang kaki tetapi hanya selepas kita melakukan apa yang perlu.

Ya. Tidak dapat dinafikan banyak produk dan program yang hebat seperti LinkWorth dan plugin WPAffiliate (tingkatkan pendapatan Clickbank anda) tetapi anda sendiri mestilah bertindak. Jikalau hanya dengan memasangnya boleh terus berjaya, sudah tentu ada berjuta2 jutawan yang wujud di dunia ketika ini.

Pendek kata, berjaya & gagal adalah perkara biasa. Sekiranya anda berjaya, tingkatkan usaha anda untuk jadi lebih berjaya dan sekiranya anda mengalami kegagalan, usaha lagi dengan cara dan strategi yang betul kerana gagal bukan untuk selamanya. Dan kegagalan adalah guru yang terbaik untuk kita.

Semoga berjaya saa ucapkan buat teman2! 😛

Nasrul Hanis – Seorang penulis blog dan artikel online sejak 2008. Berkecimpung dalam perundingan hartanah sejak 2011. Ejen Hartanah Berdaftar sejak 2016. Suka berdiskusi dan mencari kawan baru.
4 comments… add one
 • zuwairiaiman December 17, 2009, 8:45 pm

  aku stuju ngn entry ni… best gile bace.. keep up the good work

  Reply
  • Nasrul Hanis August 3, 2010, 5:53 pm

   terima kasih zuwairiaiman.. dan teruskan membaca! 😀

   Reply
 • samanosuke_04 December 19, 2009, 2:49 am

  hoho keep up the good work too! hehe, tringat zaman aku semangat2 dulu.. haha! :mrgreen:

  Reply
  • Nasrul Hanis August 3, 2010, 5:55 pm

   hehe.. terima kasih 😀

   dulu, kini dan selamanya kena bersemangat :mrgreen:

   Reply

Leave a Comment