Expand

Jangan Mudah Menyerah Kalah

Kandangkala ada beberapa teman blogger yang meluahkan perasaan untuk ‘bersara’ dari blogging dan bisnes online. Mengapa? Ramai orang dah buat.. banyak persaingan.. tak dapat2 hasil.. hasil sikit sangat dan itu ini. Aduh.. sukar untuk komen apabila dikatakan seperti itu.  Saya sendiri mengambil masa yang agak lama untuk mendapat income yang pertama dan saya tidak hairan jika sifu2 blogger mengatakan hal yang sama kerana untuk berjaya bukanlah semudah yang disangka. Kejayaan itu perlukan usaha.

Tiada apa yang dapat saya katakan melainka jangan mudah menyerah kalah! Kerana mudah menyerah kalah itu sangat-sangatlah merugikan terutamanya jika sesuatu yang bermanfaat macam blogging disia-siakan begitu saja.

Nasihat saya, rajin2 lah baca kisah dan nukilan mereka yang telah berjaya contohnya saudara Rohaizad atau Wanmus. Anda akan lihat bagaimana usaha mereka menghadapi pelbagai cubaan demi cubaan dan akhirnya akan menghasilkan kejayaan.

Usaha anda tidak akan ke mana jika anda mudah menyerah kalah. Bersemangatlah!

Nasrul Hanis – Seorang penulis blog dan artikel online sejak 2008. Berkecimpung dalam perundingan hartanah sejak 2011. Ejen Hartanah Berdaftar sejak 2016. Suka berdiskusi dan mencari kawan baru.
1 comment… add one

Leave a Comment