Expand

PERCUMA Tidak Semestinya Tidak Bernilai

Kalau anda adalah seorang yang gemarkan bisnes online, sudah pasti anda akan sentiasa bertemu dengan tawaran2 produk seperti software atau EBook2 percuma. Betul kan? Ada pelbagai produk percuma samada dari IM Malaysia atau luar negara hari ini dan produk2 ini bertambah dari hari ke hari.

Ada di antara kita yang mengatakan bahawa produk2 percuma adalah produk2 sampah. Bagi saya, tidak semua produk percuma tidak bernilai untuk kita. Ya, kebanyakan IM menawarkan produk percuma untuk membina mailing list mereka tetapi ini tidak bermakna kita terus menolak produk yang ditawarkan tersebut. Bagi saya, alang2 ianya percuma, dapatkan dahulu dan sekiranya anda tidak berminat untuk mengikuti mailing list tersebut, unsubscribe sahaja. Saya gemar mengikuti mailing list IM dalam dan luar negara kerana dari situ saya bertemu pelbagai software dan EBook berguna yang kini saya praktikkan dalam aktiviti saya sebagai seorang blogger.

Di sini saya sertakan secara ringkas faedah2 produk percuma:

  1. Percuma!
  2. Kebanyakannya berfaedah + anda tidak perlu bayar sesen pun
  3. Boleh dijadikan kandungan pakej untuk membina list anda pula

Ada banyak lagi faedah tersirat tapi cukuplah rasanya. Pendek kata, produk PERCUMA tidak semestinya tidak bernilai!

Fikir-fikirkan =)

Nasrul Hanis – Seorang penulis blog dan artikel online sejak 2008. Berkecimpung dalam perundingan hartanah sejak 2011. Ejen Hartanah Berdaftar sejak 2016. Suka berdiskusi dan mencari kawan baru.
0 comments… add one

Leave a Comment