Expand

Dapatkan Backlinks + Buat Duit dengan Smorty.com

smorty_pakarbisnes

Pernah dengar atau tahu tentang Smorty?

Tak tahu? Takpe. Kita bagitau :senyum:

Kali ni aku nak berkongsi satu lagi peluang yang menarik untuk dicuba. Bukan sahaja boleh dapat income dari sini, tatapi juga dapat jana backlinks yang sudah tentunya memberi impak positif pada blog kita.

Jom usha.

Sebenarnya aku dah lama cuba Smorty ni, tapi memandangkan belum ada sebarang hasil, jadi aku tangguhkan dulu hasrat untuk menulis tentang Smorty ni. Aku rasa perkataan ‘Smorty’ ni datangnya dari ‘Smart Opportunity’ kot. Ntahla, yang penting ianya menguntungkan. Wahah :gembira:

Ada 2 benda yang menarik yang aku mahu highlight tentang Smorty ni. Yang pertama, entri berbayar dan yang kedua ialah exchange post.

Entri berbayar atau paid post ni rasanya kita dah faham kan. Kita tulis review dan kemudian akan dibayar melalui Paypal. Aku mulanya percaya 50-50 sehinggalah aku menerima payment pertama dari Smorty untuk review yang telah disubmit.

paymentdarismorty

Itu satu hal. Satu lagi perkara yang menarik ialah Smorty juga menawarkan program exchange post atau bertukar-tukar post review. Kau tulis pasal blog aku, aku tulis pasal blog kau tetapi tentang blog siapa yang akan kita tulism itu akan ditentukan oleh Smorty tanpa mengira PR blog kita dan blog mereka yang lain. Exchange post ni telah meningkatkan backlinks ke blog-blog aku dan hasilnya, aku mudah menerima offer untuk paid post dari portal-portal paid post yang lain. Alhamdulillah :senyum:

Apa yang korang perlukan? Blog in English dan matang – berusia lebih kurang 90 hari dan sudah ada post yang banyak. Blog yang menggunakan domain Blogspot.com juga diterima. Boleh mencuba kalau xcukup requirement, tapi kemungkinan untuk direject adalah tinggi.

Rugi kalau korang tak mencuba. Join Smorty sekarang dan tuailah hasilnya!

Nasrul Hanis – Seorang penulis blog dan artikel online sejak 2008. Berkecimpung dalam perundingan hartanah sejak 2011. Ejen Hartanah Berdaftar sejak 2016. Suka berdiskusi dan mencari kawan baru.
5 comments… add one
 • fazamania May 9, 2009, 7:56 am

  :bagus: wow..bole try ni

  Reply
  • alone May 14, 2009, 1:47 am

   try jangan tak try :sengih:

   Reply
 • izzat May 9, 2009, 9:57 am

  wa..dah lama tahu pasal Smorty, tapi tak rasa macam nk cuba. tapi lepas baca ni, mungkin boleh cuba kot..hohoho..mekaseh kongsi info.. 🙂

  Entri terkini izzat ialah Quick Updates

  Reply
  • alone May 14, 2009, 1:56 am

   sama :senyum:

   kalau ada blog yang sesuai kena terus cuba, bro. nanti menyesal. hehe :senyum:

   Reply
 • ohmelayu May 17, 2009, 9:28 pm

  dah cuba. Tapi tak aktif sangat dah..

  Entri terkini ohmelayu ialah Melayu Boleh Tips: Panduan Menguruskan Jenazah

  Reply

Leave a Comment