Expand

usaha

Blogging: Minat + Usaha!

Lama sudah aku x update blog. Kesibukan kerja menghalang aku dari meluangkan masa untuk blogging. Tapi salah aku juga. Salah time management. Apa2lah. Aku ada menerima pertanyaan dari beberapa kenalan tentang blogging. “Betulkah blogging boleh buat duit?” “Aku dah try macam yang ko buat tapi xberhasil pun?” Ha. Sebenarnya ada satu benda penting yang korang […] Read more

Rezeki Boleh Datang Tanpa Disangka

Rezeki boleh datang tanpa disangka. Ya, itulah apa yang aku mahu katakan pada kali ini. Ianya bukan kali pertama rezeki datang tanpa disangka namun kali ini ianya betul2 memberi pengajaran kepada aku. Ceritanya begini. Sedang aku merepair laptop kawan aku petang tadi.. (oh ya, aku sebelum ni tak pandai bab2 repair laptop ni tapi sejak […] Read more

Usaha Memang Tangga Kejayaan

Mungkin korang sudah berjuta kali dalsm hidup ini mendengar frasa ‘usaha tangga kejayaan’. Jadi dalam entri kali ini aku mahu tegaskan yang ‘Usaha MEMANG Tangga Kejayaan’. Aku mahu fokuskan kata-kata ini kepada industri blogging. Ya, memang benar blogging membawa keuntungan kepada kita bukan sahaja dari segi ilmu pengetahuan tetapi juga pendapatan yang lumayan. Namun perkara […] Read more