Expand

blogging

Blogging: Minat + Usaha!

Lama sudah aku x update blog. Kesibukan kerja menghalang aku dari meluangkan masa untuk blogging. Tapi salah aku juga. Salah time management. Apa2lah. Aku ada menerima pertanyaan dari beberapa kenalan tentang blogging. “Betulkah blogging boleh buat duit?” “Aku dah try macam yang ko buat tapi xberhasil pun?” Ha. Sebenarnya ada satu benda penting yang korang […] Read more

Usaha Memang Tangga Kejayaan

Mungkin korang sudah berjuta kali dalsm hidup ini mendengar frasa ‘usaha tangga kejayaan’. Jadi dalam entri kali ini aku mahu tegaskan yang ‘Usaha MEMANG Tangga Kejayaan’. Aku mahu fokuskan kata-kata ini kepada industri blogging. Ya, memang benar blogging membawa keuntungan kepada kita bukan sahaja dari segi ilmu pengetahuan tetapi juga pendapatan yang lumayan. Namun perkara […] Read more

Hello Semua!

Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera. Selamat datang ye tuan2 dan puan2 :sengih: Phew. Lain pulak rasanya bila menulis dalam BM nih. Tapi aku rasa nak bereksprementasi berblog dalam dua-dua bahasa, so aku pun ambil inisiatif dengan wujudkan pula blog ni – PakarBisnes.com Pakar la sangat. Apa yang (bakal) ada kat PakarBisnes.com nih? :pelik: Idea tentang […] Read more