Cuti-cuti Semester

Yeay! 10hb merupakan hari untuk paper terakhir final exam kali ni. Mulanya aku nak postkan entri ni lebih awal, tapi sebab ada beberapa insiden yang terjadi, so terpaksa la aku lewatkan sikit :sedih: Kali ini aku akan bercuti lebih kurang 3 bulan. Wow. Lama tu. Apa yang aku nak buat cuti nih? Itulah sebabnya aku […] Read more

Politik Semasa Menguntungkan Kita?

Hari ini 7 April 2009. 3 Pilihanraya kecil (PRK) akan diadakan pada hari ini. N25 Bukit Selambau,N29 Batang Ai P059 Bukit Gantang. Demi menghilangkan sikit tekanan menjawab soalan exam siang tadi, aku melepak dengan akak google untuk tau sedikit sebanyak info terbaru tentang PRK esok hari. Tekananterasa kembali apabila melihat ‘maklumat2 terbaru’ dari blog2 milik […] Read more

Membina Laman Web/Blog Mesra Pelawat

Mungkin anda pernah dengar istilah “mesra pengguna” bagi produk2 tertentu. Tak kiralah produk apa pun, kosmetik ke, laptop, handset, dan sebagainya. Sifat mesra pengguna ni memudahkan pengguna dan menyebabkan produk2 sebegini diterima ramai dan menjadi bahan tarikan. Begitulah juga dengan laman web/blog anda. Tapi untuk laman web atau blog, lebih sesuai rasanya jika kita menggunakan […] Read more