Ada Apa dengan Twitter

Rasanya tak perlu lagi aku perkenalkan Twitter ini memandangakan ianya sudahpun popular di Internet, walaupun sesetengah dari kita langsung tidak pernah mengetahui mahupun mendengar perkataan ‘Twitter”. Twitter pada asasnya merupakan platform micro-blogging untuk menyatakan status terbaru atau update tentang diri kita. Dapat kita lihat akhir2 ini fungsi Twitter menjadi lebih hebat dari sekadar menyiarkan status [...]

Dapatkan Tutorial Berguna di DilarangMelarang.com

Kali ni aku mahu buat ulasan (review) pula. haha. Okeh, blog yang akan diulas kali ini ialah DilarangMelarang.com oleh Marzuki Jalil. Mungin ramai yang sudah tau tentang blog DilarangMelarang ini tapi dah penat2 aku buat ulasan ni, so korang bacalah ye. DilarangMelarang.com ialah blog milik Marzuki Jalil. Aku tak pasti beliau seorang pelajar atau seorang [...]

Bisnes di Mana-mana

Aku minat bisnes tapi kadangkala aku rasa minda aku sempit. Bisnes itu pelbagai, ada macam2 cara untuk dapat duit. Dipendekkan cerita, pagi tadi masa aku buang sampah, aku lalu di depan satu tempat nih. Peh. Terpegun. “Pokok Cili untuk Dijual. Besar RM20/unit, kecil RM14/unit. Hubungi MrXXX di 019xxxxxxx” (aku lupa nombor) Wah, macam2 cara nak [...]